FERROCEM

SLOBODNA FORMA

Ferrocem slobodna forma pruža maksimalnu kreativnu slobodu u izradi jedinstvenih i kompleksnih arhitektonskih elemenata. Zahvaljujući nosivoj konstrukciji od metalnih šipki i inovativnim materijalima poput Mixform vlakno-betona i Mixform završnog dekorativnog sloja, omogućuje stvaranje estetski impresivnih i trajnih struktura koje se mogu koristiti u najzahtjevnijim uvjetima, kako u eksterijerima, tako i u interijerima. Ova tehnika idealna je za projekte koji zahtijevaju dinamične i organske forme s dugotrajnom strukturnom čvrstoćom i estetikom.

FERROCEM slobodna forma prikazana na primjeru dječje kućice u obliku gljive

Postupak izrade Ferrocem slobodne forme:

  1. Izrada nosive konstrukcije: Izrada počinje savijanjem i postavljanjem metalnih šipki u mrežu, koja definira osnovni oblik strukture. Ova mreža osigurava stabilnost i čvrstoću, omogućujući prilagodbu forme prema arhitektonskim zahtjevima.

  2. Postavljanje metalne mreže: Preko metalnih šipki postavlja se šesterokutna metalna mreža s obje strane. Ona omogućuje optimalno prianjanje žbuke i dodatno stabilizira konstrukciju, pružajući osnovu za slojeve betona.

  3. Nanošenje Mixform vlakno-betona: Na konstrukciju i metalnu mrežu nanosi se prvi sloj Mixform vlakno-betona. Ovaj materijal, zahvaljujući svojoj snazi i fleksibilnosti, osigurava stabilnu i otpornu podlogu za završne slojeve. Vlakno-beton se nanosi ujednačeno i služi kao ključna strukturna podloga.

  4. Oblikovanje i prilagodba: Dok se vlakno-beton suši, površina se može dalje oblikovati i prilagođavati željenom dizajnu. Ovaj korak omogućuje detaljno modeliranje oblika prema specifičnim zahtjevima projekta.

  5. Mixform završni dekorativni sloj: Na prethodno osušeni sloj vlakno-betona nanosi se Mixform završni dekorativni sloj, koji omogućuje postizanje različitih tekstura i vizualnih efekata. Ovaj sloj može imitirati kamen, drvo ili druge materijale, te se može prilagoditi različitim estetskim zahtjevima. Završni sloj ne samo da poboljšava izgled, već i dodatno štiti strukturu, osiguravajući dugovječnost i otpornost na vanjske utjecaje.

  6. Sušenje i finalna obrada: Nakon što su svi slojevi naneseni i oblikovani, forma se ostavlja da se potpuno osuši i očvrsne. Završni proizvod spreman je za instalaciju ili daljnju primjenu, a njegova estetska i funkcionalna vrijednost traje dugi niz godina.


Ferrocem slobodna forma s Mixform završnim dekorativnim slojem nudi vrhunsku kombinaciju dizajna, trajnosti i funkcionalnosti, savršeno prilagođenu arhitektonskim projektima koji zahtijevaju jedinstvene i personalizirane strukture.

Inspirirani našim radom?

Molimo vas da ispunite obrazac kako bismo saznali više o vama i vašim potrebama.